Primarul PSD din Chinteni, Luciu Suciu a dansat pe manele în fața casei contracandidatului său de la PNL, după ce a aflat că a câștigat alegerile. Totul s-a lăsat cu un imens scandal Lucia Suciu (foto) de la PSD, a candidat pentru al patrulea mandat de primar la comuna Chinteni, județul Cluj. În timpul campaniei electorale, candidatul PSD, susține că a fost supus la presiuni de neimaginat din partea candidatului PNL, Maria Manu, iar în noaptea de duminică spre luni, când a aflat că a câștigat alegerile cu 70 la sută din voturile alegătorilor, a răbufnit și a făcut un tur al localității Chinteni, dansând pe ritm de manele.

Dansul primăriței Suciu a fost filmat de către susținătorii candidatului PNL și pus pe youtube. ”Alegerile locale din Chinteni au fost, probabil, cele mai aprinse din județ, iar duminică seara totul s-a terminat cu descinderea polițiștilor. ”Poliția municipiului Cluj, nu se sesizează? Deoarece Poliția din Chinteni nu există sau este subordonată primarului ( șefa ) ! ( pentru cine nu cunoaste, dansatoarele sunt însăşi primarița „șefa ” și sotia sefului de post care se manifesta ostentativ în fața casei contracandidatei )”, a scris Geanina Manu pe contul său de facebook.

Scandalul s-a lăsat cu intervenția de la Cluj a două echipaje de la Poliția Rutieră Cluj care l-au testat pe șeful de post din Chinteni, agentul Vasule Mureșan, cu aparatul etilotest, deoarece cineva a reclamat la 112 că polițistul se plimbă beat, la volanul mașinii sale, prin comună, bucurându-se de succesul candidatului PSD.

Candidatul PSD, Lucia Suciu ne-a declarat că în ultimele două luni a fost supusă la o presiune maximă din partea candidatului PNL. De la articole denigratoare până la băutură pe caiet, de toate spune Lucia Suciu că a trebuit să îndure la Chinteni. ”Vineri a circulat prin comună cu niște drapele negre, spunând că mi le va pune la poartă și la Primărie după ce va câștiga. În localitatea Sânmărtin, la un fost magazin alimentar, care s-a transformat în bar fără acte, era un caiet în care spunea că cine nu votează cu mine beneficiază de scutirea de la plata datoriilor la băutură pe ultimele 30 de zile. Vineri, doamna a descărcat băuturi alcoolice, mâncare în centrul comunei. Erau pregătiți pentru o mare petrecere. Eu tot nu am spus nimic”, a comentat primărița Suciu.

Totul a culminat duminica trecută, în ziua votului, când mai spune Lucia Suciu, candidatul PNL s-a postat pe scările Primăriei Chinteni și a început să strige că peste două ore vor scoate gunoaiele afară din Primărie. ”Duminică la ora 18.00, se uită la mine, pe scările Primăriei, și mi-au spus că mai sunt 2 ore până când scoatem gunoaiele afară. Când am auzit ce spun și cunoscând trecutul pe care soțul doamnei îl are m-am speriat. Domnul a fost șef de post în Chinteni și după ce i-a bătut pe oameni în Feiurdeni a fost mutat la Iclod, iar acolo le-a rupt mânile unor oameni și ziua în amiaza mare a împușcat animale ocrotite de lege. Mă simt amenințată și voi face plângeri”, a mai spus primarul din Chinteni.

Duminica noaptea, șeful de post din Chinteni a fost reclamat de o persoană necunoscută că a condus băut prin comună și s-a bucurat alături de primarul Lucia Suciu, pentru succesul ei. De aici, a pornit un întreg scandal. La fața locului, șefii IPJ Cluj au trimis două echipaje de la Poliția Rutieră Cluj, dar în final, totul s-a dovedit că polițistul nu a consumat alcool. Cu toate acestea, polițistul a fost trimis acasă de către șefii lui iar în locul lui a fost trimis de la Cluj, un alt polițist.

Jurnalistul Cătălin Striblea se întreabă retoric de ce primărița din Chinteni nu a dansat pe muzică de vals? ”E mare scandal cu o primarita din Chinteni, judetul Cluj, care a dansat pe manele, in noaptea alegerilor, la poarta contracandidatei pe care o invinsese. Acum, serios, ce ati fi vrut sa danseze? Vals?”

Lucia Suciu e cunoscută ca ”baronesa roșie” a Clujului social-democrat.

NapocaNews