Un martor al atacului terorist din Munchen sustine ca ucigasul a strigat „Allahu akbar!” in timp ce tragea chiar si in copii. Politia insa spune ca nu are indicii ca ar fi vorba de un atac islamist.

O femeie pe nume Loretta a declarat pentru CNN ca era in restaurantul McDonald’s, aflat vizavi de mall, cand un barbat inarmat a iesit din toaleta si a inceput sa traga. „El omoara copii (…) Copiii care erau asezati sa manance. Ei nu pot fugi.”, a declarat Loretta pentru CNN. Femeia a spus ca atacatorul a strigat „Allahu akbar!”.

Politia este de alta parere. „Nu exista indicii ale unui atac terorist islamist”, a declarat vineri un purtator de cuvant al politiei din Munchen, dupa atacul armat care a avut loc in aceeasi zi intr-un centru comercial de langa Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu sase morti si numerosi raniti, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Acesta a mai spus ca ancheta este intr-un stadiu incipient si ca politia evalueaza inregistrarile video de la mall si a atras atentia ca „exista atacatori care incearca sa fuga si care sunt periculosi”. Potrivit declaratiilor sale, in prezent au loc operatiuni de cautare a atacatorilor intr-un perimetru amplu.

Trei persoane care sunt cautate de politie au comis „cel putin sase morti” si „mai multi raniti” in centrul comercial de langa Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din politie pentru AFP, bilant confirmat si de postul de televiziune BR.

NapocaNews