Victorie și referendum pentru creștini. CCR a avizat pozitiv, miercuri, initiativa de modificare a Constitutiei astfel incat sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.

Presedintele CCR Valer Dorneanu a precizat ca avizul oferit de Curte a fost dat strict in privinta indeplinirii conditiilor de depunere a unei initiative de revizuire, adica a numarului suficient de semnaturi, in conditiile legii, precum si in privinta respectarii limitelor revizuirii cu privire la drepturile fundamentale ale cetatenilor, care nu pot fi suprimate.

Dorneanu a explicat ca CCR a decis astfel sa permita ca aceasta initiativa sa fie discutata de catre Parlament, nefiind probleme de forma ale propunerii si nici de suprimare a vreunui drept deja consacrat.

Dupa adoptarea acestui aviz, propunerea va fi transmisa celor doua Camere ale Parlamentului pentru dezbatere si votare.

Trei milioane de semnaturi pentru modificarea Constitutiei astfel incat la definitia casatoriei sa fie scris „Barbat” si „femeie” in loc de „soti” au fost stranse pe o petitie care a fost depusa la Parlament in luna mai.

Urmeaza ca Parlamentul sa o aiba in vedere atunci cand va decide revizuirea Constitutiei.

NapocaNews

 

familie-ortodoxa-nunta