În sfârșit, după zeci de ani de chin și batjocură la adresa clujenilor, drumul spre singura stațiune de ski a județului Cluj, de la Băișoara, va fi modernizat. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului județean 107R, sectorul cuprins între Muntele Băișorii – Buscat – Muntele Mare, respectiv între km 47+350 și km 58+650.

Drumul deservește cea mai faimoasă stațiune montană din județul Cluj.

Lucrările de modernizare vor consta în realizarea de fundații, podețe, ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic și a stratului de uzură, potrivit ClujToday.ro. „Reabilitarea acestui sector de drum judeţean, îndelung aşteptată, are o importanță deosebită întrucât în acest fel vom contribui la o mult mai bună punere în valoare a potenţialului turistic extrem de ridicat al acestei întregi zone, fapt ce va genera beneficii multiple atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru economia întregului judeţ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Sperăm ca lucrările de modernizare să nu dureze alte zeci de ani cum ne-au obișnuit unii edili și drumari clujeni.Să vedem dacă Tișe se ține de cuvânt?

NapocaNews