Donare de sânge în schimbul unui bilet în prima zi a festivalului UNTOLD. Cu această campanie zeci de clujeni au fost atraşi de dimineaţă, în Piaţa Unirii, pentru a dona sânge într-un autobuz special amenajat.

Cei care au dat curs ofertei spun că dorinţa de a-şi ajuta semenii i-a determinat să doneze, dar unii dintre ei recunosc că biletul la UNTOLD a fost un stimulent în plus.

Îmi doream de mult să donez, dar până acum n-am avut ocazia.

Voiam oricum să donez dar, DA. Şi biletul de la UNTOLD a fost un argument. Plus o zi liberă de la serviciu.

Multă lume are nevoie de sânge. Sunt atâţia bolnavi. Am fost, oarecum, impulsionată şi de bilet.

Am venit să donez în primul rând ca să ajut oamenii şi în al doilea rând pentru că doresc foarte mult să merg şi la UNTOLD. Şi altfel nu mi-aş fi permis.

Şi ajutăm cu această ocazie, dar contează şi că primim un bilet; au recunoscut cei care aşteptau în faţa centrului mobil pentru a dona sânge.

Şi la prima ediţie a festivalului UNTOLD a fost organizată o acţiune similară, la care au donat sânge aproximativ 1500 de persoane. Iniţiatorul proiectului, Adrian Chereji, speră că în acest an numărul donatorilor va creşte, deoarece campania se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, titrează Radio Cluj.

E prima zi de campanie din cele şase zile care vor fi anul acesta de caravană mobilă. Trei zile la Cluj, de astăzi până duminică şi de luni până miercuri va fi la Bucureşti. Aşteptăm ca şi la ediţia precedentă să avem un număr mare de donatori, aşa că-i încurajăm pe toţi cei care vor să obţină un bilet gratuit la UNTOLD, la prima zi de festival, să vină şi să doneze. Suntem încă din păcate pe penultimul loc din Europa la acest capitol şi sperăm ca prin acest demers al nostru să reuşim să ajutăm, dacă se poate, sistemul medical. (Adrian Chereji)

Campania de donare de sânge continuă la Cluj până duminică, 17 iulie, după care se mută pentru trei zile la Bucureşti. Cei care nu ajung la punctele mobile, pot merge la centrele judeţene unde, până în 29 iulie, vor primi o reducere de 150 de lei la abonamentul pentru festival.

Acţiunea de donare este organizată prin Centrul de Transfuzii Târgu Mureş. Reprezentantul instituţiei, Marilena Lazăr, spune că evenimentul este binevenit deoarece în perioada de vară scade numărul donatorilor.

NapocaNews