Ore de cosmar, vineri seara, in capitala Bavariei, Munchen, unde a fost declarata stare de urgenta. Un barbat a deschis focul in principalul mall din oras, a secerat noua vieti, apoi s-a sinucis. Alte 16 persoane au fost ranite, printre care si copii, iar trei sunt in stare grava.

Ministerul roman de Externe anunta sambata dimineata ca nu exista deocamdata informatii ca printre victime s-ar afla romani.

„Intregul personal roman din cadrul Consulatului General al Romaniei la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin in caz de necesitate. De asemenea, o echipa consulara de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizata pentru a se deplasa la Munchen daca situatia o impunea”, arata MAE, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pentru asistenta consulara sunt disponibile numerele de telefon +49 89 553307 si +49 1602087789.

Cel putin 9 persoane au fost ucise si alte 16 au fost ranite in urma atacului armat de vineri seara, din Munchen.

Politia a anuntat ca atacatorul s-a sinucis. El avea 18 ani si era german de origine iraniana, care locuia de multi ani in Munchen si nu avea antecedente penale.

Momentan nu exista informatii potrivit carora atacatorul ar fi avut legaturi cu Statul Islamic, insa investigatiile continua.

NapocaNews