Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instanţa de reprezentare a islamului în Franţa, a făcut apel la responsabilii şi credincioşii musulmani să meargă duminică la slujba oficiată în bisericile creștine din ţară, informează joi AFP citată de Agerpres.

Prin acest gest, musulmanii ar urma să-şi exprime ”solidaritatea şi compasiunea” după ”asasinarea laşă” a unui preot marţi de către doi jihadişti.

Într-un comunicat, Consiliul îi invită pe ”responsabilii moscheilor, pe imami şi pe credincioşi să facă o vizită la bisericile aflate în apropierea lor, în special cu ocazia slujbei de duminică dimineaţa, pentru a exprima din nou fraţilor creştini solidaritatea şi compasiunea musulmanilor din Franţa”.

CFCM face apel, de asemenea, către cele aproximativ 2.500 de moschei din Franţa ”de a profita de ocazia oferită de predica de la rugăciunea” de vineri ”pentru a evoca locul preponderent pe care îl ocupă în religia musulmană respectul faţă de alte religii”, titrează România Liberă.

Consiliul a condamnat marţi ”actul oribil şi terifiant” al asasinării preotului Jacques Hamel (86 de ani), căruia doi jihadişti care au jurat supunere grupării Statul Islamic (SI) i-au gâtul într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen (nord-vest).

NapocaNews