Un incident surprinzător a avut loc la un parastas organizat la o biserică bucureşteană.Jandarmeria a monitorizat ostentativ un parastas oficiat în memoria Nicoletei Nicolescu, ucisă de agenţii Siguranţei lui Carol al II lea, după ce a fost torturată şi violată. Tânăra, fosta lideră a femeilor legionare a fost aruncată de vie într-un cuptor cu foc (crematoriul Cenușa) pe 10 iulie 1939.

Sâmbătă, 9 iulie, la ora 10 a avut loc o slujbă de pomenire la Biserica Sf. Gorgani din Bucureşti, în memoria Nicoletei Nicolescu. Parastasul a fost perturbat de către agenţi ai Jandarmeriei Române spre deranjul participanţilor.

Incidentul a fost relatat de către Asociatia „Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei” pe Facebook: „Jandarmeria monitorizeaza parastase. Astazi a avut loc slujba de pomenire a Nicoletei Nicolescu, comandant al Legiunii Arhanghelului Mihail. Un dispozitiv de 3 jandarmi s-a deplasat la Biserica Sf. Ilie Gorgani. Unul dintre jandarmi care parea putin nedumerit la intrarea in biserica, intrebat fiind daca a venit sa caute legionari, putin fastacit, a raspuns ca „- Nuu..nuu…pai de-asta am venit. Am inteles ca se tine o pomenire aici…
– Da. Se tine o pomenire. Si? Inclacam legislatia in vigoare daca tinem parastase?
– Nu, nu…
– Pai si atunci? De ce ati fost trimisi?
– Noi doar am venit sa monitorizam aici….obiectivul, locul asta.”
Ceilalti doi agenti, care pazeau intrarea in curtea bisericii, au raspuns printr-un zambet vizibil jenat cand au fost intrebati daca mai nou sunt trimisi la parastase.
Platiti din bani publici, jandarmii vin „doar” sa monitorizeze parastase”.

Reacţia împotriva cheltuirii banului public pentru monitorizarea de parastase a venit şi din partea altor lideri naţionalişti români. „RUŞINE! Jandarmeria monitorizează parastase! Un dispozitiv al Jandarmeriei Române (succesoare oficiala a Trupelor de Securitate) a monitorizat astăzi ostentativ slujba religioasa a parastasului NICOLETEI NICOLESCU, sefa organizaţiilor de femei ale Mişcării Legionare, torturată, violată şi asasinată de autorităţile dictaturii Regelui Carol II la 10 iulie 1939, fără nici o culpă legala. Jandarmii au recunoscut că obiectivul misiunii lor era acest parastas, deci o simpla ceremonie religioasă privată. Atmosfera slujbei parastaselor de obşte la Biserica Sf Ilie Gorgani a fost tulburată de această prezenţă militarizată şi ostentativă, creind tulburare în sufletele credincioşilor care săvârşeau astăzi pomeniri. Aşa ceva nu s-a întâmplat nici măcar în anii imediat de după 1989, ceea ce arată că s-a adoptat un nou nivel al presiunii şi intimidării urmaşilor legionarilor” a scris pe Facebook d-l Florin Dobrescu, liderul „Fundaţiei Ion Gavrilă Ogorană”.

UPDATE : Florin Dobrescu, liderul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, va face plângere împotriva jandarmilor pentru abuz în serviciu.

NapocaNews

IMG_20160709_103934-469x352