Peste 260.000 de persoane au participat la Untold Festival, fără a se înregistra incidente deosebite, la eveniment fiind mobilizați circa 4.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

„MAI, prin structurile operative, a dispus măsuri de ordine și siguranță publică specifice cu ocazia festivalului Untold, care a avut loc săptămâna trecută în municipiul Cluj-Napoca, în acest context nefiind înregistrate evenimente de natură să împiedice buna desfășurare sau să pună în pericol siguranța participanților”, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de Ministerul de Interne.

Peste 2.000 de polițiști, 1.500 de jandarmi și 800 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile operative la solicitările cetățenilor, inclusiv în situații de urgență.

În dispozitivele de ordine publică au fost incluși și ofițeri cunoscători de limbi străine, având în vedere că la eveniment a fost prezent un numeros public străin.

„Principalele misiuni desfășurate de structurile MAI au vizat asigurarea măsurilor de ordine și protecție a participanților, efectuarea controlului pirotehnic în zonele de desfășurare a activităților și a verificărilor specifice pentru prevenirea și combaterea acțiunilor de comerț ilicit și de deținere sau comercializare a substanțelor interzise, inclusiv cu echipaje canine”, se arată în comunicat.

Totodată, pentru prevenirea incidentelor grave, festivalul a fost monitorizat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

NapocaNews