Festivalul Untold are ghinion. Un virus contagios de la șoareci poate ucide turiștii veniți la concerte. Un tânăr în vîrstă de 21 de ani, turist din Suedia, a murit sâmbăta trecută, în doar patru ore de la prezentarea la camera de gardă a Spitalului Județean Cluj

Wanelof Bergvall Marcus Soren Allan venise cu mai mulți prieteni din Suedia, în România, în concediu. Sâmbătă s-a simțit tot mai rău, așa că a decis să meargă la Unitatea de Primiri Urgențe, dar când a ajuns la Județeanul din Cluj, starea sa era deja foarte gravă. În ciuda eforturilor medicilor, în doar patru ore, plămânii i-au cedat și a murit.

Înrăutățirea fulminantă a stării sale de sănătate le-a dat de gândit medicilor clujeni, care și-au dat seama că se confruntă cu un caz deosebit de grav, de natură epidemiologică, și, în consecință s-au luat măsuri speciale de izolare a cadavrului. Probele luate din plămânii suedezului, la autopsie, și analizate la Instititul de Medicină Legală din Cluj au indicat faptul că decesul a fost provocat de hantavirus, cunoscut popular sub numele de virusul șoarecilor. Este un virus extrem de contagios, iar odată instalat, decesul poate surveni rapid, titrează EVZ.

Surse medicale din Cluj au declarat, pentru EVZ, că acest caz trebuie luat în seamă, mai ales că în această perioadă, în Cluj Napoca se desfășoră UNTOLD Festival, la care participă peste 70.000 de persoane. Un posibil focar epidemiologic ar putea provoca un dezastru.

NapocaNews

Untold_Festival,_main_stage