Potrivit televiziunii CNN, în luna august Ucraina așteaptă schimbări globale asociate cu declanșarea colapsului economic al țării. Acest lucru a fost raportat de către jurnalista Anne Applebaum, care trăieşte în prezent la Londra.

Ea susține că lupta pentru Donbass s-a jucat, iar acest teritoriu nu va deveni parte a Ucrainei. Kievul nu mai are bani să continue războiul şi nu mai există nici un efort evident de finanțare. În acest moment, potrivit jurnalistului, partea ucraineană deja a încercat să negocieze un armistițiu secret cu ruşii.

Applebaum și-a exprimat îngrijorarea că Donbass – nu este singura regiune care poate, fi aparent interesată politic de Federația Rusă. Conform informațiilor din alte surse, Ucraina este în așteptare pentru a fi împărţită în trei părți: centrul, vestul și estul. Și se va întâmpla, de asemenea, în cursul lunii curente. Deja trei puteri au împărţit Ucraina în trei sfere de influnenţă.

Recent delegaţii americane şi ruseşti s-au întâlnit în estul Ucrainei. Poroşenko este izolat şi nu are ce face, înecându-şi amarul în alcool. Între timp, există o pregătire activă pentru reformarea Ucrainei, conform expertului agenției de știri «Front News», Andrei Knyazev. Acesta crede, de asemenea că schimbările dramatice din statul ucrainean poate afecta psihicul locuitorilor săi. Prin urmare, o astfel de reformă globală ar trebui realizată încet, încet și treptat, nu prin terapia de şoc ca-n Polonia anilor 90. Knyazev crede că principala problemă astăzi este nerezolvată, alegerile în regiunile Donețk și Lugansk. Acestea se rezolvă prin împărţirea Ucrainei. Vestul este probabil să se îndepărteze de Kiev intrând sub patronajul Poloniei, Ungariei și României, cu care locuitorii din aceste zone au stabilit o cooperare de lungă durată. Și acum ucrainenii călătoresc în aceste țări pentru a câștiga bani. Ei nu au nevoie de viză, iar cine vrea, poate obține, în general, un pașaport și cetățenia acestor țări vecine destul de repede.

Partea de est a Ucrainei va deveni parte din Federația Rusă în mod oficial. Dar partea centrală rămâne o întrebare mare. Neoficial Statele Unite vor să controleze Kievul şi au un interes geo-militar în Odesa, Departamentul de Stat planifică de mult timp să plaseze baze navale NATO. Problema este că populaţia Odesei este rusă şi împotrivă.

Ucraina va fi împărţită în trei sfere de influenţă strategice: vestul cu UE (Polonia, Ungaria şi România), centrul (Kievul) cu SUA şi estul intră în componenţa Federaţiei Ruse.E un plan care se poate împlini până la sfârşitul lunii august 2016.

NapocaNews