Cei doi tineri retinuti dupa ce au batut cu pumnii si cu picioarele un alt tanar din Cluj-Napoca, au fost arestati preventiv, pentru tentativa de omor.Cei doi agresori, in varsta de 17 ani, au fost audiati, marti, mai multe ore de catre un procuror de la Parchetul Tribunalului Cluj, care a decis schimbarea incadrarii juridice din loviri si alte violente in tentativa de omor.

Ulterior, ei au fost prezentanti instantei cu propunere de arestare preventiva. La intrarea in sala de judecata, cei doi nu au vrut sa faca declaratii cu privire la fapta comisa.

Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor si a emis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele agresorilor.

Politistii clujeni au deschis o ancheta dupa ce pe Internet a aparut un filmulet in care un tanar de 18 ani este batut crunt cu pumnii si cu picioarele de alti doi tineri, pe o strada din Cluj-Napoca.

Pe inregistrarea se poate vedea cum cei doi agresori il lovesc pe tanarul de 18 ani in special in abdomen si in cap si cum acesta incepe sa sangereze. In tot acest timp, victima sta intinsa pe jos, incercand sa isi protejeze capul cu mainile.

Incidentul a avut loc duminica, pe strada Fabricii de Zahari din Cluj-Napoca, si a fost filmat.Tanarul batut a declarat, la iesirea de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Cluj, ca cearta a pornit de la o fata si ca agresorii sai si-au cerut scuze pentru fapta lor, dar ca spera ca acestia sa fie pedepsiti.

Initial, politistii s-au sesizat din oficiu in acest caz, dupa ce au vazut filmuletul pe Internet. Luni, tanarul batut a mers la Politie si a depus plangere penala impotriva agresorilor.

NapocaNews