Actorul Ioan Gyuri Pascu, in varsta de 55 de ani, a murit luni dimineata. Actorul a facut infarct in timp ce era internat la Spitalul Universitar, unde fusese adus de o ambulanta in stopcardiorespirator.. Medicii au incercat sa il resusciteze, dar nu au putut sa ii salveze viata, transmit televiziunile de stiri.

In urma cu cativa ani actorul suferise si un accident vascular.

Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician si actor roman. In muzica s-a lansat in 1977, iar din 1986 a facut parte din grupul Divertis. De-a lungul carierei a facut parte din mai multe formatii, printre care The Blue Workers sau Pacific.

El a aparut in filmele „O vara de neuitat”, in regia lui Lucian Pintilie, si in „Occident”, regizor Cristian Mungiu.

Printre televiziunile cu care a colaborat artistul se numara TVR 1, Antena 1 si Pro TV.Ioan Gyuri Pascu a fost si jurnalist sportiv si comentator de sport, dar a scris si mai multe carti de spiritualitate si pentru copii.

„Sunt socata. Imi pare rau ca in ultima vreme nu m-am mai vazut cu Gyuri, dar imi raman in suflet toate momentele frumoase, atat cele artistice, cat si cele personale. Un an de zile am facut naveta cu el la teatrul Stanca din Sibiu. Tot ceea ce facea facea cu umor. Era un om extraordinar de sensibil”, a declarat Monica Anghel la Realitatea TV.

NapocaNews