O explozie puternica a zguduit sambata noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, intr-o zona populata, cu restaurante si cinematografe.

Sunt cel putin 29 de raniti, dintre care o persoana se afla in stare grava, conform CNN relateaza ca oamenii, speriati, au iesit pe strazi.

La locul exploziei sunt agenti FBI, genisti, pompieri, politisti, dar si primarul New-Yorkului. Masurile de securitate au fost sporite in oras, iar intreaga zona a fost blocata.

Din primele informatii, un dispozitiv exploziv, plasat intr-un tomberon, a sarit in aer si a spulberat geamurile cladirilor pe o raza de zeci de metri. Politia ramane in alerta, pentru ca in zona ar fi fost gasita si o a doua bomba improvizata.

Politia va muta cea de-a doua bomba si o va dezamorsa intr-o zona sigura, potrivit CNN.Politia le cere locuitorilor din zona sa stea departe de ferestre, ca masura de precautie. Presa scrie ca al doilea dispozitiv ar fi amplasat sub o oala sub presiune din care ies cabluri si ca langa a fost gasit si un bilet, dar deocamdata informatia nu a fost confirmata oficial.

NapocaNews