În ultimele luni, așa zisul nostru aliat din NATO, marea noastră ”prietenă” SUA, prin diplomații săi ne oferă surprize neplăcute tot mai des. După declarațiile halucinante ale lui James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, care susține ”teoria moldovenistă” de inspirație sovietică, Moldova nu e România, iar limba moldovenească nu e limba română, iată că și Hans Klemm, reprezentantul american la București își face imagine pe seama separatismului maghiar din așa-zisul ținut secuiesc. El s-a pozat cu lideri secui în Harghita și Covasna fluturând steagul ținutului secuiesc, care este interzis instituțional în România și considerat simbolul separatismului pe criterii etnice. Spre rușinea lui Hans Klemm, primul care a publicat poza compromițătoare cu ambasadorul instigând la separatism etnic în România a fost fugarul deputat al UDMR, Markó Attila, condamnat pentru fraudă. Acesta a publicat primul pe Facebook poza care compromite definitiv politica iresponabilă a ambasadorilor americani în România. El a publicat marți seară pe Facebook o fotografie cu ambasadorul american la București, Hans Klemm, la Sfântu Gheorghe cu steagul secuiesc. Reacția presei, forumurilor și internauților români a fost pe măsură. Toți românii l-au făcut pe Hans Klemm portavocea separatismului etnic și religios în Transilvania. Hans Klemm ușor intrigat de reacția fermă a românilor a revenit afirmând că el este ”diplomat pentru întreaga Românie”. Spre rușinea autorităților române, MAE a emis un comunicat anemic și impotent în care în loc să-l avertizeze dur pe ambasadorul american, a însăilat o lălăială slugarnică de subcolonie și stat bananier că ”nu e cazul să atingem anumite sensibilități”.

Până în prezent premierul ”francez” de la Palatul Victoria nu a avut nicio reacție față de un act ”american” care atinge suveranitatea și integritatea teritorială a României și care încalcă Constituția țării. De la ”marele mut ca un lebădoi” Klaus Iohannis nu mă aștept la o reacție, omul e cu consoarta poate într-o vacanță de lux sau la casa părintească din landul Bavaria. România în aceste momente grave de atingere a suveranității și unității naționale e un ”sat fără câini”. Singurii politicieni care au reacționat au fost Bogdan Diaconu cu Gheorghe Funar. Aș fi curios să văd și reacția lui Marian Munteanu, un americanofil și atlantist notoriu, în această chestiune?

Nu cred că aceste declarații și atitudini antiromânești și anticonstituționale ale diplomaților americani de la București și Chișinău sunt întâmplătoare. Diplomații americani imediat visează la Moldova Mare, ca și gânditorii sovietici din partidul lui Voronin sau Dodon. Se știe că neo-conservatorii și liberalii americani au un plan de federalizare a tuturor țărilor cu populație de peste 10 milioane de locuitori pentru a fi mai ușor de controlat economic, politic și prin marota DNA a luptei anticorupție, care arestează doar politicienii români incomozi și niciun american sau funcționar corupt de peste ocean. E clar că după Ialta și Malta undeva s-a hotărât ca România să devină din nou ”drumeț în calea lupilor” ca în 1940. Se pune la cale o dezmembrare a României ca în august 1940 sau o vânzare la negru ca la Ialta în 1945? Cum ne mai putem apăra în fața rușilor când aliatul american din NATO, care trebuie să ne garanteze securitatea, unitatea și integritatea teritorială ne înfige prin diplomații săi cuțitul pe la spate? Dacă în fruntea României ar fi acum bărbați de stat și patrioți, nu marionete slugarnice intereselor economice multinaționale și politice americane, ar declara pe loc pe Hans Klemm ca persona non-grata. În aceste momente dificile pentru țară nu ne putem juca de-a dezmembrarea țării cu steagul separatismului secuiesc, oricât de ambasador american „aliat” ar fi la București. Constituția României nu poate fi călcată de nimeni. Dacă nu se iau măsuri urgente pentru dobândirea încrederii poporului român în Constituție, justiție și alianța nord-atlantică, ce rost mai are ca țara noastră să fie membru NATO? Ca să fie dezmembrată pe criterii de separatism etnic, că așa vrea nu știu ce ambasador american? România nu trebuie să devină teatru de război pentru interese străine de neam și nici poporul român carne de tun că așa vor tanchiștii de la Pentagon, care vor poate o nouă Sirie, un poligon de încercare în confruntarea cu Rusia. Românii trebuie să-și apere țara și teritoriul și să mențină pacea, iar la conducere să vină patrioți, nu lichele cu coloana vertebarală și morală lichiefiată. Viitorul României cu astfel de ”aliați” e tot mai sumbru. Între tancurile americane de la Cincu și cele rusești de la Nistru, România e crucificată de interese străine, iar NATO pare  un fel de capcană, o alianță care stă la pândă să destructureze teritoriul românesc între Modova Mare și ținutul secuiesc.

Ionuț Țene

 

foto-xsdw1pgkoy