Un hot care a dat mai multe spargeri in Cluj in ultimele doua saptamani la magazine a fost prins in aceasta dimineata, in doar cateva minute, de o o firma de paza si protectie, PP Protect. ”Partenerul” hotului a fugit, insa imagini cu el au fost predate politiei si se asteapta si prinderea lui cat de curand. Prejudiciul recuperat este in valoare de 4500 lei.

Angajatii firmei de paza si protectie au actionat rapid, cu doua echipaje, reusind sa ajunga la fata locului in mai putin de un minut de la declansarea alarmei, si angajandu-se intr-o urmarire ca in filme.

Totul s-a intamplat azi dimineata, la ora 05.14, cand s-a declansat alarma de efractie la magazinul La Casa, din piata Cipariu.

Un echipaj PP Protect a ajuns in mai putin de un minut la fata locului si i-a surprins pe 2 tineri care fugeau cu o cutie de tigari. Angajatii firmei de paza i-au urmarit si i-au somat, pana cand cei doi au intrat pe o straduta laturalnica si au aruncat tigarile. Urmarirea s-a produs pe strazile Voltaire si Branistei. Intre timp, a sosit in zona un al doilea echipaj al PP Protect, care a fost coordonat de primul, aflat in actiune, sa ii ”intercepteze” pe hoti pe Bld. Nicolae Titulescu. Acolo, unul dintre hoti a reusit sa scape, celalalt s-a ascuns sub o masina, insa a fost reperat de echipajul PP Protect.

”Este o chestiune de interventie rapida, de actiune coordonata. Durata unei asemenea spargeri este de obicei sub 45 de secunde, de aceea sunt foarte greu prinsi astfel de hoti. Echipajul nostru, sosind in mai putin de un minut, a reusit sa faca acest lucru. Cei care dau astfel de spargeri ”studiaza terenul” inainte, vin la magazin, se uita la raftul de tigari, vad ce tipuri de pachete sunt mai putine la raft si cer vanzatoarei un cartus sau mai multe pachete din acelea. Apoi observa de unde scoate vanzatoarea restul tigarilor si, cand se intorc sa fure, stiu exact de unde”, spune Melian Rusu, director tehnic PP Protect.

Potrivit acestuia, semnalmentele hotilor coincid cu cele ale unor suspecti de mai multe spargeri asemanatoare, de furturi de tigari, date in utimele doua saptamani in Cluj-Napoca.

NapocaNews