Ședința cenaclului literar ”Radu Stanca “ din cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici nr.2 Cluj-Napoca (coordonator Maria Bobină ), a fost deschisă de scriitorul Al.Florin Țene, președintele cenaclului, care a anunțat ordinea de zi, după care a citit motto-ul sub care se desfășoară ședința: “Nu suntem vinovați pentru că ne naștem.Suntem vinovați că murim. “( Radu Stanca).

Astfel ședința s-a deschis cu medalionul literar “Sunt cel mai frumos din orașul acesta “, în cadrul căruia profesorii Antonia Bodea și Vasile Sfârlea au conferențiat despre viața și opera autorului volumului “Dona Juana “, apărut în anul 1947. Între cele două expuneri Al.Florin Țene a intervenit cu un recital poetic din opera lui Radu Stanca. După care Ciubucă Gheorghe a adus completări la cele discutate.

În continuare au citit din creațiile lor următorii: Nicolae Pătrașcu, Cristina Marian, Dorin Don, Gheorghe Șoptirean, Sălăgean Ana și Nemeș Ion.

În încheierea ședinței a urmat un recital poetic cu un ciclu de poezii din volumul “ Nostalgia întoarcerii“ de Titina Nica Țene, susținut de cunoscuta recitatoare Marina Muntoi.

Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 12 octombrie, orele 11, având ca temă viața și opera lui George Topârceanu.

Al.Florin Țene