Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a folosit un limbaj dur la adresa președintelui american Brarack Obama, potrivit Daily Beast. Acesta l-a avertizat pe liderul de la Casa Albă să nu pună sub semnul întrebării victimele din timpul războiului țării sale cu drogurile, pentru că, în caz contrar, „fiu de curvă, o să te înjur”.

Cei doi șefi de stat ar fi trebuit să aibă o întâlnire în timpul unui forum regional, care a avut loc în Laos. Cu toate acestea, Obama s-a răzgândit, motiv pentru care Duterte a declarat presei că el nu raspunde decât în fața poporului în privința celor aproximativ 2.000 de „suspecți” care au fost uciși fără să fie judecați, ca urmare a efortului lui Duterte de a elimina traficul de droguri din Filipine.

„Sunt președintele unui stat suveran și am încetat de mult să mai fim o colonie. Nu am niciun stăpân, cu excepția poporului din Filipine, în rest nimeni, dar absolut nimeni. Trebuie să fii respectuos. Nu mai arunca doar cu întrebări. [Fiu de curvă] o să te înjur la acel forum”, a spus presedintele filipinez.

NapocaNews