BOR își face datoria față de credința neamului. România este țara cu cei mai puțini atei din Europa și din lume. Conform informațiilor oficiale furnizate de Eurostat, colectate pe baza unui amplu sondaj de opinie, statele Europei au fost ierarhizate în funcție de numărul persoanelor care se declară atee. În acest clasament, România se regăsește pe ultima poziție, cu cel mai redus procent de persoane ce-și declară ateismul, respectiv 1%.

Clasamentul ateismului este condus detașat de Franța, cu 40% din populație atee. Restul cetățenilor fraancezi își declară fie credința în Dumnezeu (27%) fie credința într-o altă forță supremă (27%).

Podiumul clasamentului este completat de alte două stat cu un procent ridicat al ateismului, respectiv Cehia (37%) și Suedia (34%), acolo unde credința în Dumnezeu are cele mai mai scăzute valori, 16% respectiv 18%.

Similară Franței din multe puncte de vedere, în clasamentul ateismului, România se poziționează diametral opus acesteia, înregistrând printre cele mai mari procente de cetățeni care-și declară credința în Dumnezeu (92%) precum și cel mai mic procent de atei autodeclarați (1%). Restul repondenților, 7%, și-au afirmat credința într-o altă forță divină.

Cel mai mare procent al persoanelor care cred în Dumnezeu a fost identificat în Malta, acolo unde 94% din populație își declară acest crez. Procentul ateilor este însă mai mare decât cel din România, respectiv 2%, titrează Q Magazine.

Țara în care poplația intervievată a fost cel mai puțin interesată de această dezbatere a fost Luxemburg, acolo unde 8% dintre repondenți au preferat să nu se pronunțe asupra acestui subiect, optândd pentru varianta nu știu/nu răspund.

Dacă în Europa asumarea ateismului nu determină asupra responsabilului niciun fel de consecință nefastă, există state în care o astfel de poziționare este aspru pedepsită. Astfel, în 13 state ale lumii, apostazia este interzisă prin lege iar ateismul sau blasfemia sunt aspru pedepsite.

NapocaNews

 

14445105_10209632768789585_7804061945078948881_o