Sunt bucuros să vă anunț că părintele-conf.univ.dr. Constantin Necula a acceptat IDEEA și invitația mea de ține o conferință altfel la Berăria Culturală, în cadrul unui eveniment cultural și caritabil, dedicat salvării Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin. Și nu numai că va conferenția despre: „Sens, Muncă și Bucurie”, ci va și susține niște tineri rockeri ai Clujului, ajutându-i să se facă cunoscuți cu un recital în deschiderea conferinței sale. Evenimentul este oferit de NTT DATA România si avea loc în 20 octombrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților.

Un proiect „Fabrica de Lideri”, finanțat de către Municipalitatea clujeană. Susținem candidatura orașului Cluj Napoca la titlul de Capitală culturală Europeană 2021.

Astfel, „Trupa lu’ Bunu” a Rock Academy, by Costi Cămărășan și Trupa „The Fuse”, vor concerta în deschiderea conferinței.

Ideea minunată a acestui proiect este aceea că un renumit, ascultat și apreciat preot ortodox al Transilvaniei a acceptat pentru prima dată ca să susțină o coferință la care să se pună un bilet de intrare astfel încât să putem obține o sumă cât mai consistentă cu care să-l ajutăm pe preotul greco-catolic care se se chinuie să salveze de la distrugere Casa memorială a lui Iuliu Maniu – Sfinxul Românismului. Aceasta a fost IDEEA mea, pe care Părintele Necula a accepta-o cu entuziasmul ce-l caracterizează și pentru care-i sunt profund recunoscător. Eu, modestul discipol al lui Ion I.C. Brătianu, cel care i-a fost partener lui Iuliu Maniu în zidirea României Mari. Alături de noi au sărit imediat să pună umărul oameni minunaţi:

– neamțo-românul Daniel Metz – fondator de industrie IT românească și director pe România al NTT Data,
– primarului Clujului, Emil Boc
– Robert S. Uzuna – director corporate affairs la Ursus
– chestorul (r) Pop Pușcaș Teodor și atâția alți Oameni, care sustin proiectele cultural-comunitare ale Berariei Culturale şi promovarea tinerelor talente. Ei bine! N-ar fi Transilvania, cu armonia sa, dacă de buna imagine a proiectului nu s-ar ocupa o unguroaică cu suflet românesc – Ilyas Andrea, iar de afișe o româncă și o creatoare minunată: Ioana Feneșan, alături de altă unguroaică faină – Csilla Tronko.

Ajută-ne și tu și cumpără bilet la acest eveniment. Bilete se găsesc la Iulius Mall și Cinema Florin Piersic.

Consultant: Ilyas Andrea.
Parteneri: PMA Invest, prin Adrian Mircea Pop, Cluj-AM.ro, prin Mircea Tudor Avram, Casa de Cultură a Studenților, prin Flavius Milasan Cinema „Florin Piersic”, prin Ioana Călin „CASINO” – Centrul de Cultură Urbană, prin Cristian Manolachi și nu în ultimul rând Rock Academy, prin Costi Cămărășan.

Berăria Culturală este un proiect cultural și comunitar al Fundației Armonia – susținut de către URSUS Breweries – care a intrat în cel de-al patrulea an de activitate.

Sursa: Novacescu.ro