Mihai Seplecan, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj și candidat la primăria clujeană, sesizează, din nou, pe Facebook, ”abuzurile de putere” ale lui David Ciceo, comandantul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu”, care ar refuza oficierea slujbelor religioase și inaugurarea capelei ortodoxe din perimetrul aeroportului.

David Ciceo întrece iarăși orice măsură după zecile de abuzuri față de banul public și angajații aeroportului din Cluj-Napoca. Ce ilegalități a facut el acolo, cât de curând vor fi dovedite împreună cu aproape întreaga clasa politică locală din ultimii ani.

Mă aflu plecat departe de Cluj momentan dar am fost informat de prigoana împotriva preotului și credincioșilor ortodocși de la aeroportul clujean. Pentru a nu știu câta oară am fost informat de abuzurile si presiunile ce le face acest Ciceo în aeroport de catre anumiți angajați. Directorul care se crede la serviciu pe moșia personală se opune ca preotul ortodox să slujească la capela ortodoxă, cu Hramul Sfântului Ilie, ridicată în incinta aeroportului. Capela stă închisă . De ce? Nu-l lasă masonii frății lui sau greco-catolicii să se deschidă o capelă ortodoxă în incinta Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj? Numărul mare de pasageri care tranzitează aeroportul au nevoie înainte de a zbura cu avionul de un loc sfințit unde să se roage. Mulți pasageri ar putea vizita sau să se închine la capelă, mai ales că Sfântul Ilie e si protectorul aviatorilor, care majoritatea sunt ortodocși. În zilele de sărbători sau în pauzele de masa, piloții și angajații avioanelor de linie ar avea unde să se închine prin deschiderea capelei din incinta aeroportului. Această ofensă adusă de Ciceo Tatălui Ceresc și Bisericii sale nu o puteam ține în tăcere. Despre acest nou abuz împotriva credinței ortodoxe îi voi informa pe IPS Andrei Andreicut și pe Patriarhul Daniel” a declarat Mihai Seplecan pe rețeaua de socializare.

251790_470223259676106_1397042985_n

Aflat într-un pelerinaj la Muntele Athos și mănăstirile din nordul Greciei, Mihai Seplecan a fost contactat de reporterul NapocaNews, în legătură cu sesizarea față de comandantul aeroportului clujean. Seplecan a declarat că: ”Ciceo se opune ca această capelă să fie deschisă și să se slujească în ea. Cu atât mai mult că aeroportul are un preot care practic e si angajat al aeroportului si ar putea sluji aici.Pe aeroport vin mulți pasageri, majoritatea sunt creștin-ortodocși, și ar putea vizita capela sau se închine, cu atât mai mult că aceasta are Hramul Sfântului Ilie, care e și protectorul aviatorilor. Și în zile de sarbatori sau in pauzele de masa s-ar putea închina undeva piloții și personalul care tranzitează aeroportul”.

14224946_1264725393559218_3734117452384582116_n

Posibila interzicere a oficierii slujbelor religioase ortodoxe și a inaugurării capelei din aeroport e o problemă extrem de gravă, care trebuie discutată și rezolvată în forurile administrative locale, iar Patriarhia trebuie să intervină pentru clarificarea unui act de putere, care duce la încălcarea libertății religioase, garantată de Constituția României.

Marius Sălăjean

 

1379078613aeroportul-cluj-napoca