La scurt timp dupa ce DNA a anuntat ca Victor Ponta si Sebastian Ghita au fost pusi sub control judiciar pentru spalare de bani, fostul premier britanic Tony Blair recunoaste ca a primit un onorariu pentru vizita in Romania.

Într-un comunicat remis de biroul de presa al fostului premier Tony Blair se precizeaza ca acesta a fost invitat in Romania de Fundatia Multimedia pentru Democratie si ca onorariul incasat pentru discursul tinut cu acea ocazie a fost donat pentru actiuni caritabile, informeaza Digi24.

Reactia vine dupa ce numele lui Tony Blair a fost mentionat, marti, de Sebastian Ghita, in legatura cu audierile care au avut loc la DNA Ploiesti intr-un nou dosar deschis pe numele acestuia si al fostului lider PSD Victor Ponta.

Procurorii spun ca Ghita ar fi platit prin intermediul unei firme 220.000 de euro pentru ca Tony Blair sa vina in Romania si sa se intalneasca cu Victor Ponta, in anul 2012, an cu doua randuri de alegeri: parlamentare si prezidentiale.

Pentru a masca interesul electoral urmarit de Ponta, Tony Blair a fost invitat in Romania de o organizatie non-guvernamentala, spun procurorii, fara a da detalii. Sebastian Ghita ar fi achitat totul, dupa ce au fost intocmite doua contracte. In baza sumei oferite, el ar fi fost desemnat de fostul lider PSD candidat la Camera Deputatilor intr-un colegiu eligibil, unde a si castigat.

NapocaNews