Zilnic 74 de mii de turiști vizitează Veneția. Dacă pentru majoritatea localităților atragerea a cât mai mulți turiști reprezintă un obiectiv important, nu același lucru este valabil în cazul Veneției, titrează Vocea.biz.

Locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că fluxul mare de turiști le afectează profund viața, mulți dintre ei au ales să se mute în alte zone. De aceea, sute de locuitori ai lagunei au ieșit în stradă pentru a protesta față de turismul în masă care le afectează viața. “Ne vrem orașul înapoi”, au strigat venețienii prezenți la protest. Locuitorii susțin faptul că viața lor este profund afectată de numărul mare a celor care vizitează orașul. Turismul, în acest caz, susțin venețienii, aduce mari dezavantaje locuitorilor. “Suntem pentru Veneția și pentru venețieni, iar cei dintre noi care sunt exilați la Mestre vor să se întoarcă în Veneția”, a precizat jurnalistul Mario Secchi, participant la protest.

La protest au participat peste 1000 de persoane. Locuitorii lagunei se simt afectați deoarece turismul în masă a influențat puternic costurile de trai. “Ne-am plimbat până în Piața Rialto, pentru a arăta că există unitate între grupurile de cetățeni. Avem nevoie de normalitate. Și noi existăm și vrem să continuăm să trăim aici”, a spus un alt participant la protest.

NapocaNews