Guvernul de la Kiev trimite cetățeni ucraineni de etnie română să lupte în cele mai periculoase zone de conflict din estul țării, locuite de pro-ruși, au declarat surse medicale. Soldații de naționalitate română trimiși în estul Ucrainei se confruntă cu ostilitatea populației locale rusofone și cu luptătorii separatiști, susținuți de Moscova.

Tinerii de etnie română, în calitate de cetățeni ai Ucrainei, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar în armata Ucrainei, iar mulți dintre militarii armatei ucrainene care se întorc, sunt răniți și traumatizați psihic, informează România Liberă.

Unii militari ucraineni reveniți din zonele de conflict sunt internați în spitalul din Irpen, care oferă tratament și recuperare medicale. Unii dintre răniți au fost preluați de autoritățile de la București pentru a-și continua recuperarea în România.

Un român abia întors de la spitalul din Irpen a precizat că a întâlnit un specialist în aeronautică, abia revenit din estul Ucrainei. Acesta i-a spus că poate vorbi românește, dar că i se interzice.

Despre această epurare etnică împtoriva românilor din nordul Bucovinei și sudul Basarabiei a mai relatat presa anii trecuți, când tineri din satele românești morți în Donbas au fost înmormântați în sicrie de pubm sigilate petnru că mai rămăsăseră din ei doar degetele sau picioarele.

Kievul rezolvă problema minorității române prin eliminarea fizică a tinerilor pe frontul din răsărit.Ungaria și Polonia au cerut Kievului să nu trimită minoritari maghiari și polonezi pe front.

Iohannis și Ciolos subordonați și intereselor Bruxellului și Berlinului nu au luat nicio măsură pentru oprirea uciderii de tineri români pe frontul ucrainean împotriva pro-rușilor.

NapocaNews

razboi-in-ucraina