Abia ales presedinte al SUA, republicanul Donald Trump anunta ca intentioneaza sa deporteze 2-3 milioane de imigranti fara acte sau cu antecedente penale. De asemenea, Trump insista ca va construi un zid anti-imigranti la granita cu Mexicul.

„Ce urmeaza sa facem este sa dam afara din tara criminali, infractorii, membri ai bandelor, traficanti de droguri, probabil vreo doua milioane de oameni – ar putea fi chiar trei milioane de oameni – ii vom da afara din tara sau ii vom trimite la inchisoare”, a spus Trump, citat de Daily Mail.

„Dar ii vom da afara din tara imediat, pentru ca se afla ilegal aici”, a complet presedintele-ales. Trump nu a spus ce va intentiona sa faca cu ceilalti imigranti fara acte, adica 9-10 milioane de oameni.

El a precizat ca dupa ce frontiera va fi securizata si situatia va reveni la normal se va face o verificare a celor ramasi. „Dar inainte de aceasta verificare este foarte important sa ne securizam frontiera”, a adaugat viitorul presedinte American.

Declaratiile sale vin la putin timp ce unii oameni s-au declarat incantati de discursul sau de dupa rezultatul alegerilor, cand parea a avea alta atitudine fata de perioada campaniei.

Dupa victoria lui Trump, Guvernul din Mexic a anuntat ca nu are de gand sa finanteze ridicarea zidului antiimigratie promis in campania electorala de Trump. Pe de alta parte, in aceeasi zi presedintele mexican Erique Pena Nieto a transmis ca este gata sa colaboreze cu viitorul presedinte american.

NapocaNews