George Simion, liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, a declarat, referindu-se la alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova, că ”noi (nr. unioniștii) o să fim primii care o să ajungem la pușcărie”.

”Primul lucru pe care Dodon a spus că o să îl facă dacă ajunge președinte este să interzică unioniștii. Asta a fost în programul lui electoral. Dodon a dat o declarație prin care spunea să ”nu se joace lumea cu focul” și să nu ”folosească tinerii la proteste drept carne de tun”, în stilul acesta a fost discursul său. Cine și-a luat responsabilitatea să organizeze protestele de luni și marți au primit deja amendă și au fost chemați la poliție. Se vor schimba vremurile. Vom ajunge din nou în epoca lui Voronin.

Cei care au ieșit să protesteze împotriva lui Dodon au fost unioniștii. În momentul acesta e clar că orice speranță europeană a Republicii Moldova s-a terminat. Singura opțiune la Voronin și la clasa politică din Republica Moldova este unirea cu România”, a declarat George Simion pentru DC News.

În opinia liderului unionist, alegerile au fost fraudate.”Alegerile au fost fraudate. Pentru prima oară în istorie, transnistrienii și-au dorit să fie și ei cetățenii Republicii Moldova doar ca să voteze. Tot establishmentul de acolo l-a făcut președinte pe Dodon împotriva voinței populației. Întreaga structură a lui Plahotniuc, care este stăpânul Republicii Moldova, a tras în această direcție”, a declarat Simion, pentru sursa citată.

NapocaNews