“România câștigă o nouă luptă în războiul împotriva tăierilor ilegale de pădure! Mă bucur să vă anunț că Legea Gărzilor Forestiere a fost, în sfârșit, aprobată de Camera Deputaților. Încă de la preluarea mandatului, am luptat continuu să îi convingem pe parlamentari asupra necesității aprobării de urgență a acestui act normativ. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — România a făcut câteva amendamente esențiale pe această Lege, pentru a putea avea criterii riguroase de selecție și performanță în această structură. Iată că munca noastră, de mai bine de 9 luni, a dat rezultate și Legea a trecut de Parlament”, a menționat Pașca Palmer.

În mijlocul scandalului creat de presa românească plătită de firmele lui Schweighofer, legea Gărzilor Forestiere a fost aprobată de Camera Deputaților, după cum anunța și ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.

Prezent zilele acestea la Viena, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara, într-adevăr, că sprijină investitorii și firmele austriece din România, dar cu condiția ca acestea să respecte legea. Având în vedere faptul că Schweighofer a sponsorizat campania electorală a lui Iohannis și acum cea a PNL-ului, nu mă mai miră atacurile împotriva PSD-iștilor care au votat de la început și în unanimitate Codul Silvic, pe care Iohannis l-a retrimis Parlamentului pentru reexaminare, aprobându-l în aceeași formă câteva luni mai târziu.

”Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic.

Camera Deputaţilor, în calitate de for legislativ decizional, a respins, în 20 mai, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la Codul silvic, adoptând, cu 218 voturi “pentru”, 11 “abţineri” şi 95 “împotrivă”, legea în forma iniţială.

Deputaţii PNL au criticat noul Cod silvic, în schimb cei ai PSD au susţinut legea.”, scria Mediafax imediat după aprobarea noului Cod Silvic.

Iohannis speriat de acuzele că face trafic de influenţă pentru firma austriacă Holzindustrie Schweighofer: L-am reclamat pe Ponta la SRI

Acuzat de premierul din acele timpuri că oamenii din jurul președintelui fac lobby pentru a nu fi aprobat Codul Silvic, Iohannis tuna și fulgera că a rugat SRI-ul să verifice aceste informații, iar, la mai mult de un an de atunci, nu s-a dat niciun răspuns în acest sens. La președinție se pare că nu se știe că tăcerea e de aur…

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se pare că atinge, la fel ca și în campaniile precedente, cele mai murdare cote ale moralității. După ce nu au votat o lege, după ce că sunt sponsorizați de măcelarii pădurilor din România, PNL-iștii aruncă pisica moartă în curtea PSD-ului. Nu am simpatii pentru niciunul. Dar ceea ce nu e normal, nu e normal… Ba mai mult, electoratul, cel puțin de data asta, va alege să trimită în Parlament oameni tineri, capabili, nu aceiași burtoși umflați de mandate pe care îi vedem și în diaspora o dată la 4 ani…

Ioni – Jurnalul Românesc