Gigantul american este acuzat că nu intervine pentru a opri valul de postări rasiste în Europa Mark Zuckerberg și alți directori ai Facebook, investigaţi de procurorii germani, pentru tolerarea mesajelor instigatoare la ură. Gigantul american este acuzat că nu intervine pentru a opri valul de postări rasiste în Europa

Autorităţile din Germania îi investighează pe Mark Zuckerberg și alți directori ai Facebook în urma unei plângeri a unei companii, potrivit căreia, gigantul american ar fi încălcat legislația națională împotriva discursului bazat pe ură și a îndemnurilor la revoltă prin faptul că nu a șters postări rasiste, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Avocatul german Chan-jo Jun a depus în septembrie o plângere la procuratura din acest oraș din Bavaria și a cerut ca directorii Facebook să fie obligați să se conformeze legislației împotriva discursului bazat pe ură prin ștergerea postărilor rasiste sau care îndeamnă la violență pe rețeaua de socializare.

Facebook interzice postările care instigă la ură sau la revoltă, şi postările cu caracter de intimidare, hărţuire şi ameninţare, însă, aceste măsuri par a se aplica numai în SUA, în Europa, rețeaua de socializare nu face suficient pentru a le aplica și nu a opri valul de postări rasiste şi de ameninţare.

Jun a adunat o listă de 438 de postări de anul trecut care au fost considerate necorespunzătoare, dar nu au fost șterse. Printre ele se numără unele care ar putea fi considerate cel mult declamații politice mai dure, dar și exemple clare de discurs rasist și apeluri la violență, inclusiv cu referire la genocidul din timpul nazismului, precizează sursa citată.

În urma mai multor nemulţumiri manifestate de către nemţi în ceea ce priveşte politica Facebook de a elimina comentariile şi postările neplăcute, compania a angajat în acest an un serviciu pentru monitorizarea și ștergerea postărilor rasiste, însă această acţiune nu a fost suficientă, problema persistând şi nu numai în statul german.

NapocaNews