Un grup de preoți, în frunte cu episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a îndemnat vineri creștinii din Republica Moldova să nu voteze cu Maia Sandu, spunând că ea prezintă un „pericol pentru Biserică” și că ar fi „stearpă”.

Preoții au declarat că oamenii trebuie să susțina un candidat creștin și moral sănătos, așa cum, în opinia lor, este Igor Dodon.

Într-o conferință de presă, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, a susținut că Biserica nu se amestecă în politică, nu influențează deciziile politice, dar vine să le explice oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase și cine le încalcă.

Episcopul Marchel a menționat că acum alegerea se face între „un creștin și un necreștin, între un patriot și un nepatriot”, pentru că, potrivit lui, în așa fel s-au plasat cei doi candidați, scrie Deschide.md

Preotul amintește că Maia Sandu, în calitatea sa de ministru al Educației, a introdus în 2013, in bibliotecile din țară, o carte pe care episcopul a numit-o nocivă, și anume enciclopedia „Viața sexuală”.

Episcopul a mai acuzat-o pe Maia Sandu că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an școlar. El s-a arătat nedumerit de faptul că a deranjat-o agheasma cu care erau stropiți elevii și profesorii la început de an școlar.

Napocanews

 

mitropolitul_vladimir_vlad_filat-terte