De când poliţiştii din cadrul IPJ Maramureş au descoperit la începutul lunii noiembrie 39 de cetăţeni străini într-o pădure din vecinătatea localităţii Asuajul de Jos, conform declarației purtătorului de cuvânt al instituţiei, Dumitriţa Rus, oamenii sunt speriați. Străinii erau originari din Orientul Mijlociu, fiind cel mai probabil vorba de cetăţeni din Siria şi Irak.

26 de imigranţi din Irak şi Siria, copii şi adulţi, au fost abandonaţi tot în luna noiembrie într-un camion pe raza comunei Nuşfalău, din judeţul Sălaj, conform B1 TV. Ei ar fi fost abandonaţi în pădure de către cei care le fuseseră călăuze.

În urma acestei „invazii” de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu, numeroși locuitori din satele sălăjene își închid porțile cu lanțuri și lacăte.

migranti-ilegali-foto-igpf

În comuna Sărmășag din județul Sălaj, locuitorii, majoritatea de etnie maghiară, care au casele la șoseaua europeană își închid porțile și ușile de teama imigranților ilegali. Se știe că la țară în Sălaj, sătenii nu-și închideau porțile și ușile caselor până acum. O localnică din comuna Sărmășag a răspuns reporterului nostru că a ”închis poarta de frica imigranților clandestini, tot mai mulți în ultima vreme care vin pe șoseaua internațională. Pe unii i-am văzut stând seara la benzinăria din comună. Ne e teamă și de aceea închidem mai nou porțile”.

Prima reacție a țăranilor sălăjeni la valul de imigranți ilegali este starea de nesiguranță și frica de neprevăzut. Autoritățile locale ascund aceste incidente de teama unei reacții împotriva imigranților ilegali.

NapocaNews

sarmasagul-da-gunoiul-la-jumatate-de-pret-unei-firme-din-judetul-satu-mare