Premierul desemnat Sorin Grindeanu a dezvaluit ca presedintele Klaus Iohannis l-a anuntat ca este de acord cu desemnarea sa abia vineri dimineata, printr-un SMS, concomitent cu publicarea comunicatului de presa privind semnarea decretului pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

„Succes! Klaus Iohannis” este mesajul primit de Sorin Grindeanu de pe un numar necunoscut, pe care l-a identificat ulterior ca fiind al presedintelui Iohannis, dupa ce l-a rugat pe Liviu Dragnea sa caute in agenda sa telefonica, pentru confirmare, el neavand numarul presedintelui in memorie.

Dragnea a confirmat intamplarea si a precizat ca initial Grindeanu a crezut ca este vorba de o gluma facuta de vreun coleg, dar ca verificand numarul de telefon a putut confirma ca SMS-ul primit in jurul orei 09:40 a fost trimis de Klaus Iohannis.

Desi Grindeanu a fost rezervat si nu s-a grabit sa-l critice pe Iohannis pentru aceasta desemnare prin SMS, liderii PSD si ALDE l-au atacat pe presedinte pentru modalitatea aleasa pentru a-l instiinta.

„Este de cartea recordurilor sa desemnezi un premier prin SMS”, a spus Tariceanu. „Nu stiu de ce radeti”, a completat si Dragnea, cand dezvaluirea lui Grindeanu a starnit rasetele jurnalistilor prezenti in sala.

NapocaNews