Se apropie cu paşi mari sfârşitul acestui an, an în care am efectuat prin fundaţia noastră 5 transporturi de materiale pentru România, în municipiile Cluj-Napoca, Turda şi Mănăstirea Rîmeţ.

Donații în valoare materială de peste 70.000 € au fost primite de la donatorii din Germania din regiunea Braunschweig și Peine pentru persoanele cu probleme sociale deficitare din România. Numai prin iniţiativa celor doi fondatori Dr. Maria şi Hans-Joachim Grove şi cu sprijinul presei am avut posibilitatea să dobândim într-o aşa mare măsură donații și ajutoare pentru România, pe care am reușit înainte de Crăciun să le putem expedia spre România, ele constand din donațiile făcute din regiunea Braunschweig și Peine.

În Cluj-Napoca acest sprijin umanitar va ajunge la Serviciul Social, având un sprijin deosebit pentru acțiunea noastră și inițiativă din partea a D-nei Emilia Botezan care s-a implicat prin a sprijini familii cu probleme sociale din împrejurimile Clujului şi a viitorului Centru de Tineret din cadrul proiectului implementat de ADIZMC Cluj.

În Turda la Fundaţia „Sfânta Irina“ s-au oferit donatii pentru persoane nevoiașe prin sprijinul preotului Simonca, precum şi la Mănăstirea Rameţ în Munții Apuseni.

Peste 1250 kg de material auxiliar, ca de exemplu scaunele cu rotile, cadre rulante, consumabile medicale, haine, îmbrăcăminte, jucării, articole de uz casnic au fost trimise pe drum spre Romania.

Aceaste donații în valoare materiale de aproximativ 15.000 € pentru aceste transporturi au fost livrate de către donatori și colectate de către inițiatori în condiții deosebite, la -5° C, sortate, cântărite și pregătite pentru instituțiile respective.

Conducerea fundației prin Maria și Hans-Joachim Grove împreună cu Michael Pannwitz au făcut această acțiune voluntar și gratuit. Fundația a furnizat plata transportului de peste 1500 € din resursele proprii.

Prin acțiunile noastre şi relațiile pe care le întreţinem oficial cu presa locală din Braunschweig şi împreună cu ziarele din Peine, precum şi datorită relatării făcute în emisiunea de TV – SAT 1, am reușit să deschidem inimile cetățenilor germani pentru România astfel încât prin sprijinul primit din partea donatorilor să putem în luna februarie să trimitem un alt transport către România asta în cazul în care condițiile meteorologice ne permit.

Vă dorim un Crăciun fericit sănătate și mult noroc în noul an 2017!

Fundaţia „Grove-Moldovan Art-Foundation” Braunschweig

k-img_9132