Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara că propunerea avansată de Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, Sevil Shhaideh, este ”o dovadă de maximă forţă în interiorul partidului” şi ar putea duce la ”comparaţii răutăcioase” cu Iosif Stalin sau Nicolae Ceauşescu.

El a arătat că într-un partid cu atât de mulţi politicieni obişnuiţi cu cele mai înalte demnităţi propunerea făcută de Dragnea este surprinzătoare, fiind ”o dovadă de maximă forţă în interiorul partidului” şi pe scena politică.

Antonescu a arătat că s-ar putea face ”comparaţii răutăcioase” cu lideri ca Iosif Stalin, Enver Hodja sau Nicolae Ceauşescu, care, aflaţi în funtea partidelor, ”rareori erau prim-miniştri”, fiind preferate figuri cu valenţe administrative, cum este şi Sevil Shhaideh.

”Va fi un guvern condus de facto de la Kiseleff, de la cabinetul 1 al PSD”, a subliniat Antonescu. El a arătat că această situaţie nu este foarte democratică.

”Oamenii, când votează, ştiu că aleşii lor vor câştiga majoritatea, liderul partidului va deveni prim-ministru şi nu stau să dea în bobi ce surpriză pregăteşte preşedintele partidului care desemnează prim-ministrul”, a menţionat el.

”Semnificativ în momentul de faţă este PSD cu acest scor, semnificativ este domnul Dragnea cu această asumare, personalizare…a reuşit excelent depersonalizarea campaniei, în campanie a existat doar programul şi doar PSD, şi la sfârşitul campaniei, spectaculos, aproape iluzionist din campanie şi din PSD a răsărit doar domnul Dragnea”, a mai comentat fostul lider liberal.

NapocaNews

 

1974_Nicolae Ceausescu depune juramantul in calitate de presedinte