Patriot și creștin ortodox, Sergiu Moroianu, soțul lui Clotide Armand, exclus din USR, partid ce promovează ateismul și cultural marxismul. Soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din partid în urma acuzațiilor pe care i le-a adus șefului de campanie al formațiunii, Matei Păun.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.
”E un moment trist. Prin decizia unanimă a Biroului National de aseară, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul National a sancționat atacul lipsit de etică la adresa USR, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”, a scris Dan pe rețeaua de socializare.
Potrivit unui comunicat al partidului, „Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c din statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Salvați România și a decis excluderea lui din partid”.

„USR a constatat că intervenția publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, știri și emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii și eforturile depuse de membrii si simpatizanții USR în campania electorală. Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la ședința Biroului Național, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte așa cum prevede statutul pentru a-și proba acuzațiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedința Biroului Național, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o”, arată formațiunea lui Nicușor Dan, făcând în continuare „următoarele precizări”:
„1. Intervenția lui Sergiu Moroianu a fost lipsită de etică și a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzații calomnioase în spațiul public. Persoanele care afirmă lucruri deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba, contravin statutului de membru și valorilor USR.
2. Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenția propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct și fals unul dintre vice-președinții USR, pe Roxana Wring.
3. Sergiu Moroianu a enunțat mai multe minciuni legate de cheltuirea banilor în campania electorală.
3.1. Că banii ar fi fost cheltuiți netransparent și discreționar. USR a făcut publice la mijlocul campaniei electorale veniturile și cheltuielile, precum și structura cheltuielilor, urmând ca bilanțul complet să fie făcut public după finalizarea și depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari.
Dovada faptului ca banii au fost cheltuiți chibzuit este suma de 50 000 de lei plătită pentru sondajul de opinie comandat, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din cheltuielile totale.
Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poștale, producție, distribuție).

Sergiu Moroianu susține că au fost plătite așa zise servicii de consultanță, ceea ce este fals. Pentru toate contractele există dovada prestării serviciilor și toate cheltuielile au la bază chitanțe și facturi care vor fi depuse la AEP.
3.2. Că Matei Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Matei Paun a activat voluntar și nu urmează să fie remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea recentă de la parlamentare. El nu a fost plătit niciodată de către USB sau USR, fapt ce poate dovedit prin documentele depuse conform legii la AEP.
4. Invitațiile media au venit cu precădere pentru candidații pentru Parlament, USR promovându-i pe aceștia. Clotilde Armand, care nu fost candidat la Parlamentare, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acțiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariții media.
5. În opoziție cu afirmația lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat și propus pe Matei Paun în echipa de campanie, în luna februarie 2016.
6. În ceea ce privește rezultatul alegerilor de la București, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obținut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016”.

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a acuzat, în această săptămână, într-o postare pe Facebook, „abuzuri şi greşeli” comise ”din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun”, care, în opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR în Bucureşti la alegerile parlamentare decât la cele locale.

Moroianu l-a descris pe Matei Păun drept ”un personaj controversat”, spunând că nu se știe pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are.

Prin această decizie de excludere a unui membru patriot și creștin, USR își afirmă se pare crezul neo-marxist și ideologic de la 1917.

NapocaNews