Statele Unite vor accelera actiunile de suplimentare a trupelor in Romania, a anuntat, miercuri, generalul Ben Hodges, comandantul Fortelor terestre americane in Europa.

Generalul Ben Hodges, aflat in vizita in Polonia, a declarat ca trupele americane vor sosi pe 6 ianuarie in portul german Bremerhaven, dupa care vor fi trimise imediat in Romania, Polonia si tarile baltice, citat de site-ul agentiei Associated Press.

Transferul va fi tratat ca un test despre „cat de rapid efectivele pot fi mutate din port in teren”, a explicat Ben Hodges.

„Sunt increzator in acest semnal foarte puternic, mesajul ca Statele Unite, alaturi de restul aliatilor din NATO, sunt angajate in sensul actiunilor de disuasiune”, a subliniat Hodges.

Generalul Ben Hodges a facut aceste declaratii dupa intalnirea pe care a avut-o in Polonia cu Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apararii.

Alianta Nord-Atlantica a decis in iulie consolidarea prezentei militare in Europa de Est, prin desfasurarea a mii de militari in Romania, Polonia si in tarile baltice.

Cel putin sapte state NATO vor contribui cu trupe si echipamente la efectivele Aliantei Nord-Atlantice din Romania, in timp ce militari romani vor fi trimisi in Polonia, a declarat la sfarsitul lunii octombrie secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

NapocaNews