Tot mai puțini clujeni sunt prezenți la manifestarea anuală de comemorare a Revoluției din 1989. Aurel Coltor, președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj susține că nu este de mirare acest lucru din moment ce guvernanții anchetează evenimentul ca lovitură de stat.

”Că neocomuniștii au preluat apoi puterea, asta e altă discuție”, completează Coltor, care preferă să fie numit revoluționar, nu ”luptător anticomunist”.

Prima slujbă de pomenire a avut loc la Astoria, iar de aici revoluționarii au plecat în marș spre Piața Unirii, unde s-a colindat și au fost depuse mai multe coroane și jerbe de flori.

Primarul Emil Boc a declarat că pentru dânsul sacrificiul revoluționarilor reprezintă deschiderea drumului spre libertate. Edilul a fost în Piața Unirii acum 27 de ani, când s-a deschis focul asupra manifestanților.

O altă slujbă de pomenire a fost săvârșită de ÎPS Mitropolit Andrei la Cimitirul Eroilor.

”Întotdeauna pomenirea eroilor Revoluției a avut loc în preajma sărbătorii Crăciunului. Din punct de vedere spiritual putem face legătură între cele două evenimente. La Crăciun ne aducem aminte că Domnul Isus Hristos S-a întrupat pentru a noastră mântuire și a dat un curs nou istoriei omenirii. În decembrie ne aducem aminte că prin moartea eroilor, istoria României a căpătat o nouă direcție și premisele unei vieți mai bune”, a precizat conducătorul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Alături de revoluționari au mai fost prezenți și au depus coroane de flori prefectul Gheorghe Vușcan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, directorul direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, președintele executiv al TNL, Maria Forna, Asociația NeamUnit Cluj și tinerii suporteri ai naționalei României din brigada ”Camarazii”.

Aceștia din urmă au afișat și un mesaj prin care au arătat că sacrificiul revoluționarilor clujeni în frunte cu Traian Nemeș și Lucian Matiș reprezintă ”torțe-n bezna blestemată”.

NapocaNews

revolutie1

revolutie2

 

revolutie4

revolutie5

revolutie9

revolutie15

revolutie18