Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, spune ca organizatorii festivalului Untold au restante la plata daunelor pricinuite stadionului Cluj Arena, motiv pentru care eventuala inchiriere a stadionului pentru editia 2017 va fi discutata dupa remedierea problemelor.

„Voi discuta despre o eventuala inchiriere a stadionului Cluj Arena in vederea organizarii festivalului Untold 2017 precum si despre cuantumul chiriei abia dupa finalizarea reparatiilor ramase restante, fapt pe care l-am comunicat in scris si organizatorilor evenimentului Untold”, a declarat, marti, intr-un comunicat de presa, Alin Tise.
Potrivit comunicatului CJ Cluj, organizatorii Untold nu s-au achitat inca de obligatiile contractuale.

„Reamintim in acest context faptul ca o comisie constituita din dispozitia Presedintelui Consiliului Judetean Cluj a inventariat in luna august 2016 toate daunele aduse gazonului, pistei, tribunelor etc. si a incheiat un proces verbal de constatare a pagubelor, acestea trebuind sa fie suportate in totalitate de catre organizatorii festivalului Untold.

Totodata, reamintim faptul ca, avand in vedere prevederile contractuale ale conventiei incheiate in acest sens intre Cluj Arena si organizatorii festivalului Untold, Consiliul Judetean Cluj, in calitate de proprietar al Stadionului Cluj Arena, a solicitat societatii organizatoare sa remedieze in regim de maxima urgenta problemele legate de starea gazonului precum si toate celelalte eventuale pagube aduse infrastructurii arenei sportive cu ocazia desfasurarii acestui festival, probleme care, pana la ora actuala, nu au fost remediate in totalitate”, se mentioneaza in comunicatul CJ Cluj.
Primele doua editii ale festivalului au fost organizate pe Cluj Arena si in imediata vecinatate a stadionului, in Parcul central din Cluj-Napoca.

Untold a ajuns cel mai mare festival din Europa de Est si, printre altele, a castigat, in premiera pentru Romania, titlul de Best Major Festival, in cadrul competitiei europene Festival Awards.
La editia din 2016, au participat peste 300.000 de spectatori din 60 de tari, iar pe scena au evoluat 150 de artisti, printre care s-au numarat Avicii, Armin van Buuren, David Guetta si Dimitri Vegas&Like Mike.
NapocaNews