Publicarea în presa americană a informaţiei despre existenţa unui dosar pregătit de serviciile secrete ruse cu materiale compromiţătoare despre viitorul preşedinte al SUA a provocat o reacţie dură din parte lui Donald Trump şi a Moscovei.

Dosarul “kompromat” ar conţine o serie de imagini cu conotaţie sexuală, despre care se presupune că au fost înregistrate de serviciile secrete ruse în timpul unei vizite a lui Donald Trump la Moscova, în 2013. Se adaugă apoi informaţii financiare şi despre legăturile constante care au existat în timpul campaniei prezidenţiale între Trump, echipa sa şi Rusia. Trump a fost informat despre toate acestea în timpul întâlnirii cu sefii serviciilor secrete, pe 6 ianuarie.

“Ştiri false! O vânătoare de vrăjitoare”, a reacţionat Donald Trump pe Twitter, după publicarea acestor informaţii. “Rusia a spus că acest raport neverificat comandat şi plătit de oponenţii politici este “un fals total şi un nonsens”. Foarte nedrept!”, a mai scris Trump. Preşedintele ales a revenit apoi cu alte mesaje. “Rusia nu a încercat niciodată să mă influenţeze. Nu am nimic de-a face cu Rusia – nicio înţelegere, niciun împrumut, nimic!”. “Serviciile secrete nu ar trebui să permită scurgerea către public a unor asemenea ştiri false. Un ultim glonţ tras în mine. Trăim oare în Germania nazistă?”, a scris Trump pe Twitter.

La Moscova, aceste informaţii au fost catalogate drept “inepţii” de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin. “Kremlinul nu deţine niciun document împotriva lui Trump, iar informaţiile care susţin contrariul nu sunt reale şi nu sunt altceva decât o invenţie”, a spus Dmitri Peskov. “Este vorba de un fals integral, de o inepţie”, a spus Peskov, citat de Tass.

“Kremlinul nu se distrează culegând kompromat. Preşedintele rus vrea să construiască relaţii cu partenerii noştri externi, în interesul Federaţiei Ruse şi a poporului, dar şi în interesul stabilităţii şi securităţii”, a mai spus Peskov, vorbind, ca şi Trump, despre o “vânătoare de vrăjitoare”.

NapocaNews