În 15 ianuarie 2017 – Ziua Mihai Eminescu, oriunde ne-am afla, în țară sau în lume, între orele 17 – 19, vom avea ocazia să recităm împreună, cu toții, perfect sincronizați, poezii scrise de Eminescu, iar la ora 19 FIX ne vom prinde de mâini și vom recita poezia-manifest” Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

Cum ne vom sincroniza? Simplu: centrul de coordonare al evenimentului va fi în Piața Universității din București, unde poeziile vor fi proiectate, vers cu vers, pe peretele cel mai înalt al Teatrului Național. Imaginile vor fi filmate și transmise live pe internet, astfel încât toți românii, din țară și oriunde în lume, să le poată vedea în timp real și recită sincron cu Bucureștiul.

Cei din București veniți la ora 17:00 în Piața Universității pentru a recita cât mai mulți împreună. Dacă doriți, aduceți cu voi imagini ale lui Eminescu și steaguri tricolore.

Cei care locuiți altundeva, urmăriți această pagină pentru a afla locul unde se organizează evenimentul în apropierea voastră. Locurile vor fi anunțate în momentul în care vom fi informați că cineva a luat inițiativa organizării locale.

Rugăm persoanele cu iniţiativa care vor să organizeze evenimentul în zona lor să ne contacteze pentru stabilirea detaliilor tehnice. Oricine poate face aceasta. Nu contează cât de mic este grupul care se formează, important este să fie reprezentate cât mai multe sate, orașe sau chiar țări în care trăiesc românii. În timpul transmisiei din Piața Universității, între poezii, vom comunica direct, video sau telefonic, cu cât mai multe dintre grupurile de români care participă.

Vă rugăm să postați aici fotografii și filmulețe cu voi din timpul evenimentului, cu o foaie în față pe care să scrie localitatea și numele evenimentului:

„Eminescu trăiește prin noi – 2017”.

Organizator: Asociația OINA, Mihai Tociu 0744678123