Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că George Soros și USAID au finanțat presa mainstream pentru a înscena scandalul Dosarelor Panama în detrimentul Rusiei, ca parte a unei campanii negative la scară mare.

Fondatorul WikiLeaks a explicat într-o intervenție live că descoperirile din Dosarul Panama au fost prezentate de marile instituții media din vest ca fiind în principal despre Putin.

”Unghiul” Putin a fost ”promovat ca subiect principal” al scandalului în loc ca media să se concentreze și pe oamenii importanți din Vest care au fost implicați, printre care și premierul Marii Britanii, David Cameron.

Tot acest efort a fost finanțat de United States Agency for International Development (USAID) și Soros.

Assange a prezentat rolul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) în această manipulare și modul în care organizația este finanțată de George Soros și USAID.

”Unul dintre obiectivele acestui proiect de investigații jurnalistice este derularea unei campanii negative la adresa Rusiei și a fostelor state sovietice”.

Assange a spus că este necesar să sublinieze încă o dată că nu contestă calitatea muncii prestate de jurnaliștii germani care au primit informațiile din Dosarele Panama, care de aftfel sunt și parteneri Wikileaks, ci modul în care au fost prezentate informațiile în presa vestică, cu focus doar pe Putin, un efort care a fost plănuit și finanțat.

Inclusiv România a fost ținta centrului de investigații OCCRP, care a acordat în anul 2013 Parlamentului României premiul ”Personalitatea anului” pentru structura care a contribuit cel mai mult la nivel mondial la extinderea corupției și a crimei organizate.

“Nu ne place când concurăm cu știri finanțate de Washington, realizate de organizații cu sediul în DC” a adăugat fondatorul Wikileaks.

Assange a fost întrebat și despre modul în care au fost prezentate în mass-media documentele Snowden. Acesta a răspuns că mai bine de 97% din dezvăluiri au fost cenzurate.