În aceste zile există o divizare în societatea românească şi au loc atacuri fără precedent la adresa Serviciului Român de Informaţii, a declarat miercuri directorul SRI, Eduard Hellvig, la finalul audierilor în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI.

„Suntem martori în aceste zile la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa instituţiei al cărei director sunt”, a afirmat Hellvig, citat de Agerpres.

El a precizat că a preluat mesajele „venite din partea persoanelor de bună credinţă” şi că le va trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei.

Directorul SRI a menţionat că nu are date şi dovezi care să confirme ce se vehiculează în spaţiul public, însă, dacă ele există, atunci trebuie puse la dispoziţia anchetatorilor.

„Am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român”, a spus Hellvig, care a subliniat că SRI are instrumente să se apere, dar mai ales să îi apere pe cetăţenii României.

„Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în faţa ameninţărilor, iar asta nu foloseşte nici instituţiilor statului român şi nici românilor”, a punctat directorul Serviciului, care şi-a exprimat speranţa că aceste lucruri se vor opri, pentru binele României.

„SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau în justiţie, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mişcări de stradă, aşa cum fals s-a afirmat în anumite locuri”, a subliniat Eduard Hellvig.

NapocaNews