Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sambata ca aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale in urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitala. Potrivit acestuia, toate celelalte victime acuza expunere la fum, intoxicare cu monoxid de carbon si stare de hipotermie in cazul unora. Reprezentantul ISU a adaugat ca multe dintre victime au fost consultate si ulterior au parasit spitalul. O singura persoana se afla in stare grava.

Clubul Bamboo a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta ISU. Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni la incendiul de la Clubul Bamboo din Capitala, anunta Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

La fata locului au acţionat peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea. Martorii spun ca initial au simtit un miros puternic de fum, iar in momentul in care s-a oprit muzica si-au dat seama ca este ceva in neregula. Apoi au dat navala spre iesire. „Am simtit miros de fum si am plecat imediat ca eram la iesire”, spune un martor.

S-au aflat cauzele incendiului din Clubul Bamboo. Deocamdată, neoficiale. Martorii oculari oferă primele indicii ale dezastrului din clubul de fiţe. Majoritatea persoanelor din club susţin că toată noaptea acolo s-a fumat, deşi nu ar fi fost voie.

„Deşi ospătarii spuneau să se stingă ţigările, ei tot palmau şi fumau”, declară o persoană din club, conform B1TV. S-a zvonit că, iniţial, incendiul ar fi pornit de la dansatoarele de pe scenă, dar majoritatea persoanelor susţin că acest lucru nu ar fi credibil, iar în club nu au fost artificii. De asemenea, alţi martori spun că nu ţigările ar fi cauza. La un moment dat, spre 4 dimineaţa, în club s-a simţit brusc un miros de fum. Muzica s-a oprit, iar lumea a fugit buluc către ieşire. În urma incendiului, clubul s-a prăbuşit. Focul s-a intins pe mii de metri. Nici acum flăcările nu au fost stinse complet.

Raed Arafat a declarat că la faţa locului rămân 26 de echipaje de pompieri. „Numărul echipelor medicale s-a redus, rămân doar trei echipaje şi o maşină de terapie intensivă. Avem şi o veste bună: persoana care a fost intubată şi ventilată se simte mai bine, e conştientă, e o persoană de sex feminin“, a completat Arafat. Potrivit acestuia, ultima actualizare arată că în total 38 de persoane au ajuns la spital pentru investigaţii (21 au fost transportate cu ambulanţe SMURD şi SABIF, 17 au ajuns la spitale cu mijloace proprii).

NapocaNews

16142931_1762907503735134_6980516942517043507_n-incendiu-club-720x405

Incendiu-Bamboo-800x533