Scandalul declanșat de Sebi Ghiță a dus la prăbușirea președintelului României și șefei DNA într-un sondaj. Cădere incredibilă în sondaje pentru Laura Codruța Kovesi într-un timp foarte scurt. Românii nu mai au atât de multă încredere în șefa DNA după alegerile parlamentare, dar și scandalul plagiatului în care a fost implicată.

Sociologul Mirel Palada dezvăluie pe blogul său că șefa Direcției Naționale Anticorupție s-a prăbușit în sondaje. Kovesi a scăzut 5 procente în nu mai puțin de o lună de zile, de la 27% la capitloul încredere în noiembrie 2016, la 22% în decembrie 2016.

Palada arată că încrederea românilor în procurorul-șef al DNA a fost zdruncinată de scandalul de plagiat în care Laura Codruța Kovesi a fost implicată.

Site-ul luju.ro mai subliniază că românii încep să aibă din în ce mai puțină încredere în Kovesi pe măsură ce conștientizează că, de fapt, așa-zisa luptă împotriva corpției nu a fost altceva decât un instrument pentru eliminarea politicienilor care nu s-au aflat în grațiile Sistemului care conduce România.

Pe lângă Laura Codruț Kovesi și șeful statului, Klaus Iohannis, s-a prăbușit în sondaje spectaculos. Primul om din cadrul statului român a scăzut cu 10 procente în nu mai puțin de o lună de zile, iar semnele pentru viitor arată că situația nu o să se schimbe prea curând.

Într-o postare pe blogul său, sociologul Mirel Palada dezvăluie că președintele Klaus Iohannis a scăzut de la 30%, la doar 20%. ”Iar acum, cireașa de pe tort, bomboana de pe coliva încrederii. Johannis: înainte de alegeri 30%. După alegeri 20%. Picaj curat, limpede, cristalin. Doar 10%. Doar. În ritmul ăsta, în trei-patru luni vine cu procente de acasă, să nu dea cu minus”, scrie sociologul Mirel Palada.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a scăzut, în ultimele trei luni ale anului trecut, de la 33% la 21%. La fel și Dacian Cioloș. În noiembrie 2016, fostul premier avea 27%, câteva săptămâni mai târziu, în aceeași lună 18%. În decembrie – după alegeri – a picat la doar 9%.

”Iar acum, cireașa de pe tort, bomboana de pe coliva încrederii. Johannis: înainte de alegeri 30%. După alegeri 20%. Picaj curat, limpede, cristalin. Doar 10%. Doar. În ritmul ăsta, în trei-patru luni vine cu procente de acasă, să nu dea cu minus”, scrie sociologul Mirel Palada.

Politicienii care beneficiază de o încredere în creștere a românilor este doar Liviu Dragnea: în doar două luni (noiembrie și decembrie 2016) a sărit de la 9%, la 20%, apoi la 29%.

Iată și ceilați politicieni cum se situează: Raed Arafat (în staționare) – 57%, Victor Ponta (în staționare) 30% și Călin Popescu Tăricean (și el în staționare) – 29%.

NapocaNews