Sute de clujeni au întâmpinat anul 2017 în rugăciune, în Catedrala Mitropolitană din centrul orașului Cluj-Napoca. Puțin după miezul nopții, Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de Te-Deum. Împreună cu credincioșii eparhiei au adus mulţumire pentru anul care a trecut şi au cerut binecuvântare de la Dumnezeu, pentru anul care a început.

La sfârșitul slujbei Părintele Mitropolit a rostit o meditație despre trecerea timpului, îndemnându-i pe credincioși să-și valorifice în mod chibzuit fiecare zi a vieții lor.

Tot cu rugăciune au început clujenii prima zi a anului 2017, mulți dintre ei participând la Catedrala Mitropolitană la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul predicii Părintele Mitropolit a făcut referire la cele trei mari sărbători de astăzi, Tăierea-împrejur a Domnului, Sfântul Vasile cel Mare și Anul Nou, vorbind despre Botezul în Hristos și conlucrarea cu Harul Duhului Sfânt, titrează Radio Renașterea.

La finalul predicii, Întâistătătorul Mitropoliei Clujului le-a dorit enoriașilor ca în noul an să-și înmulțească râvna și să devină mai buni. Clujenii ce au participat în prima zi din an la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană s-au bucurat de un scurt concert de colinde susținut de Corul Catedralei, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu. În finalul slujbei soborul de preoți alături de ÎPS Andrei a oficiat o slujbă de mulțumire, cântând împreună cu credincioșii tradiționalul La Mulți Ani.

NapocaNews