„Patriotismul economic” şi „protecţionismul inteligent” sunt componentele unui plan pe care franţuzoiaca, aparent cu cele mai mari şanse la preşedinţie, vrea să îl aplice în eventualitatea alegerii sale în cea mai importantă funcţie din stat. Sunt vizate atât uzinele Renault din întreaga lume cât şi cele ale PSA Peugeot Citroen.

Dacia în pericol? Într-un interviu acordat postului de televiziune France 2, Marine Le Pen a declarat că va căuta să repatrieze producţia de vehicule franceze dar şi alte bunuri industriale aşa cum încearcă şi noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. „El pune în aplicare măsuri pe care eu le cer de mulţi ani”, a menţionat Le Pen adăugând şi că „nu mă deranjează să explic companiilor franceze că nu pot scăpa de taxele pe care trebuie să le plătească în Franţa, că nu pot merge peste hotare fără să suporte consecinţele… trebuie luată o decizie, una patriotică”.

Având în vedere că atât Renault cât şi PSA şi-au întins amprenta industrială pe tot Globul în încercarea de a reduce costurile de producţie ideea fiicei lui Jean-Marie Le Pen poate avea efecte dramatice atât asupra producătorilor din Hexagon cât şi asupra ţărilor în care aceştia au uzine, inclusiv România.

NapocaNews