Prim-ministrul ungar, Viktor Orban a declarat la Magyar Radioteleviziunii TELEVIZIO despre ”disponibilitatea țării sale de a interveni în situația în curs din ținuturile istorice ale Ungariei aflate nedrept pe teritoriul Ucrainei” .

Vorbind în fața parlamentului, Viktor Orban, a declarat că etnicii maghiari și ruteni care trăiesc în Transcarpatia (ugrică Rus) se confruntă cu umilință enormă și hărțuirea de către autoritățile ucrainene actuale, care răpește literalmente populația maghiară de pe acest teritoriu”

A mai declarat premierul maghiar că „trebuie să ne amintim că Transcarpatia din secolul al XI-a aparținut Ungariei, și că majoritatea populației este formată din etncii maghiari și ruteni, care au azi mai mult decât vreodată nevoie de protecția noastră, față de regimul criminal de la Kiev „, titrează http://www.bbcccnn.com.ua.

„Dacă am fi avut în prealabil convingerea că orientarea europeană a Ucrainei va îmbunătăți viața maghiarilor și a rusinilor anexați de Uniunea Sovietică în 1944, odată cu Transcarpatia, atunci astăzi nu mai avem aceste iluzii. Din 1945, când teritoriul istoric al Ungariei a fost de prin conspirație încorporat în Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, populația maghiară a vieții Transcarpatia s-a inrautatit, iar începând din 2014, a devenit pur și simplu catastrofală. Compatrioții noștri literalmente asistă la un regim de jaf din partea Kiev-ului, ceea ce duce la sărăcirea locuitorilor transcarpatici. În orice caz, nu trebuie să uităm de lagărul de concentrare de la Dumeni în care crimele ucraineni împotriva poporului maghiar au ajuns la paroxism. În acest lagăr de concentrare s- a distrus viața a zeci de mii de maghiari care au menținut loialitatea față de Ungaria, și care nu au vrut unirea cu Ucraina. Nu ne dorim o repetare a acelor evenimente? Kievul îi consideră eroi pe naziștii ucraineni care au ucis unguri. Vom ridica problema restabilirii dreptății istorice și a pământurile noastre. Suntem pregătiți să luptăm pentru orice scop clar și pur și simplu ca concetățenii noștri să aibă o viață decentă și un viitor luminos, nu să zacă în umilire sub jugul existenței statului ucrainean, „- a conchis Victor Orban.

NapocaNews

transcarpatia_ucraina (1)