Sute de turiști au luat cu asalt în zilele libere stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, pentru a beneficia de redeschiderea facilităților de pe domeniul schiabil de aici.

Noua senzație a stațiunii a reprezentat-o pârtia de tubing, care a fost asaltată de turiști de toate vârstele, în special de către cei care nu știau schia.

Tubingul presupune o coborâre pe zăpada prin alunecare pe un colac gonflabil, pe un traseu pregătit asemănător celor de bob.

Este nemaipomenit! Am ales pârtia care este mai lungă, cu mai multe curbe. Chiar dacă nu este cea mai rapidă, este foarte faină! Văd ceva mișcări față de anul trecut, este o stațiune frumoasă și sper să se mai dezvolte. (Ovidiu, Timișoara)

Una dintre noutățile acestei ierni de la Stâna de Vale o reprezintă și pârtia de baby schi, titrează Radio Cluj.

”Am ales pârtia aceasta pentru fiica mea, pe care o învăț să schieze. Sunt plăcut surprinsă că în sfârșit încep să se miște lucrurile în Stâna de Vale. Față de anii trecuți este o diferență majoră, cu facilități noi și totul este mai organizat. Cred că ar mai trebui construită o cabană în zona pârtiei, în care să se poată servi masa și cu toalete”. (Adelina Timofte, turistă)

Despre ce posibilități de practicare a sporturilor de iarnă oferă turiștilor acum domeniul schiabil de la Stâna de Vale ne-a vorbit Cristian Flora, reprezentantul administrației acestuia.

”Avem o instalație de teleschi cu o capacitate de 500 de persoane pe oră, care deservește pârtia Cerbul, care are o lungime de aproximativ 600 de m și o diferență de nivel de 80 m. În plus, avem o bandă care deservește o pârtie de tubing, aceeași bandă deservind și o pârtie de schi pentru începători.

Totodată avem o instalație de baby-schi, cu o pârtie complet nouă, de 170 de m, unde se va înființa o școală de schi. În viitor vom pune în funcțiune noi instalații de teleschi, mărind domeniul schiabil până la câțiva kilometri în câțiva ani”. (Cristian Flora)

NapocaNews