In discursul sau de inchidere, Barack Obama s-a referit, in 51 de minute, de 75 de ori la el. Si nu numai Presa internationala, dar si multi altii l-au laudat pe Barack Obama. Unii, care isi zic „de dreapta”, chiar au marturist ca au plans cuprinsi de emotie! In discursul sau de deschidere, Donald Trump s-a referit de doua ori la el si in repetate randuri la poporul american. Pentru ca a facut asta, CNN il face fascist (pt. ca „das volk” zice CNN), Tismaneanu il face fascist (pt. ca „das volk” zice si Tismaneanu), iar unii, care isi zic „de dreapta”, ii spun chiar bolsevic!

I se reproseaza lui Trump ca a vorbit prea mult de „puterea poporului” si a atacat puterea Washingtonului, a Guvernului. Pentru asta, Trump e ori populist, ori fascist, la alegere, sau, de ce nu, bolsevic! Numai ca, aia „de dreapta” ori au uitat, ori nu stiu ca marele Ronald Reagan a vorbit si el in urma cu peste 30 de ani, cum vorbeste Trump acum. „Poporul are un guvern, si nu guvernul are un popor” – a spus Ronald Reagan.

Numai ca, din cauza ideologiei neo marxiste, care azi da tonul la muzica pe care tot ea o scrie, referirile la natiunea ta, la poporul tau si la drepturile pe care el le are au devenit tabu. In fata sunt impinse numai minoritatile (in special etnice si sexuale) si drepturile lor. Asa ca, daca faci referiri pozitive la poporul tau si la drepturile lui, daca rostesti „patriotism” in loc de „multiculturalism”, devii o tinta populisto-fascista, asupra careia oricine este indreptatit sa deschida focul.

Daca Trump ar fi rostit de 75 de ori numele lui, si ar fi vorbit de: toleranta, deschidere, diversitate, egalitate de gen, democratie sociala, justitie sociala, multiculturalism, compasiune, umanism fara frontiere, tari fara frontiere, islam fara frontiere, toalete neutre fara frontiere, neo-marxism fara frontiere – asa cum a a vorbit 8 ani, Obama – nimeni nu ar mai fi zis nimic. Numai ca Trump a vorbit despre popor, despre popor si iar despre popor….si drepturile lui. Pentru ca Democratie, oameni buni, inseamna puterea Poporului, si nu puterea Establishmentului, a elitelor politice, academice si mediatice.

Dar pentru ca a spus ” We the people”, ca si Constitutia americana, Trump este condamnat. Aici am ajuns!

Bogdan Calehari