Părinţii unor elevi de la Liceul “Apaczai Csere Janos” Cluj-Napoca, cu predare în limba maghiară, au depus o plângere la CNCD în care acuză ISJ Cluj de discriminare, pentru că nu a aprobat o clasă de artă, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de părinţi, înainte de începerea anului şcolar 2016-2017, Liceul “Apáczai Csere János” a solicitat aprobarea clasei de artă (clasa a 5-a) la ISJ Cluj, cererea fiind respinsă fără motivare.

“ISJ Cluj a acţionat în mod ilegal, discriminând Liceul <Apáczai Csere János> în momentul în care nu a aprobat clasa de artă (clasa a 5-a) din anul şcolar 2016-2017. Liceul l-a căutat pe secretarul de stat Király András, care însă nu a oferit o soluţie de rezolvare a cazului. Mai apoi, a căutat încă o dată ajutorul Ministerului Educaţiei, sperând că situaţia va fi examinată, dar, din data de 14 septembrie şi până acum, nu a primit niciun răspuns”, susţin 26 de părinţi de la Liceul „Apáczai”.

Reprezentanţii părinţilor afirmă că, în conformitate cu Legea Educaţiei şi regulilor privind înfiinţarea claselor, este necesară înscrierea a minim 12 elevi în clasa respectivă.

“Conform părinţilor care au depus plângerea la CNCD, reaua-credinţă a şefului ISJ Cluj, Valentin Cuibus, este cât se poate de clară, deoarece a afirmat de mai multe ori în discuţii particulare că elevii maghiari nu au nevoie de clasă pentru că se pot înscrie la Liceul , cu învăţământ în limba română”, se arată în comunicatul citat.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nu este vorba despre niciun fel de discriminare în cazul elevilor de la Liceul “Apáczai Csere János”.

NapocaNews