Considerat cel mai mare fruct citric, pomelo are multiple proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu. Iată motivele pentru care e bine să îl consumi!

Bogat în vitamina C. Ca majoritatea citricelor, şi pomelo are un conţinut ridicat de vitamina C, oferind un aport de până la 193%. Întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi poate preveni complicaţiile în cazul răcelilor: infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral.

Te menţine tânăr. Conţinutul ridicat de antioxidanţi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la protejarea organismului împotriva multor tipuri de boli – inclusiv boli de inimă sau cancer – protejând organismul împotriva radicalilor liberi. Grepfruitul şi pomelo sunt singurele fructe cunoscute care conţin “spermadină”, o substanţă care se găseşte şi în organismul uman şi care ajută la protejarea celulelor împotriva procesului de îmbătrânire şi a deteriorării celulelor.

Ajută în curele de slăbire. Pomelo e scăzut în grăsimi şi, deci, în calorii (72 de calorii/200 g), însă bogat în fibre. E un aliat al siluetei, mai ales datorită enzimelor pe care le conţine, substanţe ce sporesc arderea grăsimilor, cunoscute şi sub numele de “calorii negative”. Acest fruct are un conţinut de 8% fibre şi un aport de nutrienţi recomandat zilnic atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Oferă saţietate organismului, ajută la sănătatea intestinelor şi la prevenirea cancerului de colon.

Luptă împotriva cancerului. Coaja de pomelor este extrem de bogată în bioflavonoide, substanţe de mare ajutor în prevenirea cancerului pancreatic, intestinal şi de sân. S-a dovedit ştiinţific faptul că această coajă poate ajuta la oprirea celulelor canceroase din răspăndire, titrează Click.

Menţine sănătatea inimii. Un fruct de pomelo conţine 400 mg de potasiu per porţie care joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

NapocaNews